Orrtörésért jelentették fel Nógrád fideszes alelnökét

2012.11.07. 08:33
Egy helyi lapoknak író nyugdíjas újságíró tett feljelentést Barna János, a Nógrád megyei közgyűlés fideszes alelnöke ellen azt állítva, hogy a politikus súlyos sérüléseket okozva arcba vágta.

A Népszabadság értesülése szerint az újságíró, Tresó Gábor, aki az eset miatt hétfőn fordult a balassagyarmati rendőrkapitánysághoz. A korábban a Palóc Krónika és az Ipoly Hírnök című helyi lapokban dolgozó 58 éves férfi a Népszabadságnak azt mondta: október 29-én hétfőn este az egyik balassagyarmati, Ady Endre úti szórakozóhelyen ment oda az alelnökhöz, aki két fiatalember társaságában érkezett. Tresó szerint a politikus „se szó, se beszéd nekiesett”, és többször is megütötte.

A bal kezét egy negyven évvel ezelőtti vonatbaleset miatt csak korlátozottan használni tudó nyugdíjas férfi védekezni sem volt képes, mint mondta, a bántalmazás miatt az eszméletét is elveszítette. Nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, ahonnan egy hét elteltével, november 2-án távozott. Az ütések következtében eltörött az orrcsontja, megsérült az egyik szeme, a fején is seb volt, a bordáján és a medencecsontján pedig vélhetően rugdosástól származó bevérzéses nyomok.

Tresó Gábor, miután kiengedték a kórházból, megtette a rendőrségi feljelentést, a látleletet is benyújtotta, s bántalmazójaként Barna Jánost nevezte meg.

Tresó Gábor szerint nem volt olyan konfliktus, amely miatt ellentét feszült volna közte és a megyei alelnök között, sőt, szavai szerint egy hónapja az utcán cukorral kínálta meg Barna Jánost, amit ő készséggel elfogadott.

A Nógrád megyei rendőr-főkapitányság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi törvény személyes adatokra vonatkozó szakaszai alapján nem adott tájékoztatást az esetről.

Becsó Zsolt, a Nógrád megyei közgyűlés fideszes elnöke kedden a Népszabadságnak annyit mondott: a rendőrségről már kapott jelzést, hogy egy ilyen jellegű ügyben feljelentés érkezett, de még tájékozódnia kell a részletekről, s meg kell hallgatnia az alelnök álláspontját is.