Elhúznák a zeneiskola nótáját

2012.11.08. 11:07

Zajszintmérés lesz a veszprémi zeneművészeti szakközépiskola és zeneiskola környékén, mert a Toborzó utca páratlan oldalán, az iskolával határos társasház lakói elviselhetetlennek tartják a fúvósok gyakorlását, írja a Napló Online.

A megyei lap emlékeztet arra, hogy tavaly, amikor még művelődési ház volt az épületben, a lakók a kóruspróbák miatt tettek panaszt. Elfogultság miatt a balatonalmádi önkormányzat járt el az ügyben, és utasította az üzemeltetőt, hogy az énekkari próba alatt csukják be az ablakokat.

„Az első tanítási napon reggel fél hétkor iszonyatos trombitaszóra ébredtünk. A kóruspróbák összehasonlíthatatlanul kevesebb kellemetlenséget okoztak, mint a fúvósok” – mondja Dózsa Márta, a Toborzó u. 4. számú, tizenegy lakásos társasház közös képviselője. Levélben kérte az iskola igazgatóját, szüntessék be a gyakorlást, de csak annyit sikerült elérni, hogy reggel nyolctól este hétig gyakorolnak.

Szeptember 5-én a város jegyzőjéhez fordultunk, aki elfogultságot jelzett, így a kormányhivatal a közép-dunántúli környezetvédelmi hatósághoz utalta az ügyet. A 2. és a 6. épület lakói is bekapcsolódtak az akcióba. A hatósági határozatokra várhatóan több hónapot kell várni.