Országos akciót indít az Együtt 2014

2012.11.08. 13:30

Csütörtöktől országos aláírásgyűjtő akciót indít az Együtt 2014 mozgalom - jelentette be közös sajtótájékoztatóján Bajnai Gordon, a Haza és Haladás, Juhász Péter, a Milla, illetve Kónya Péter, a Szolidaritás vezetője.

Bajnai azt mondta: a Haza és Haladás, valamint a Milla még bejegyzés alatt áll, ezért nem lehet hozzájuk csatlakozni. Az Együtt 2014 mozgalom vezetői azonban azt tapasztalták, hogy az elmúlt hetekben rengetegen jelentkeztek, hogy támogatnák őket. Ezért találták ki, hogy országos aláírásgyűjtést indítanak, így a változást akarok támogatni tudják az összefogást, közölte Bajnai.

A választói összefogást támogató nyilatkozatot a tervek szerint harminc városban, Budapesten 15 ponton, illetve internetes felületen lehet majd aláírni. Az utcai aláírásgyűjtést a Szolidaritás szervezi. A nyilatkozatot eddig csaknem száz közéleti személyiség írta alá.

Az Együtt 2014 vezetői a sajtótájékoztatón azt mondták: nem kihívói akarnak lenni a demokratikus ellenzéki pártoknak, hanem az összefogásukat akarják megteremteni. Az LMP-t az elsők között fogják megkeresni, hogy csatlakozzon az összefogáshoz, mondta Bajnai. Hozzátette: az MSZP 1,2 millió szavazójára is szükség lesz a kormányváltáshoz.

A kormány melletti békemeneteket is szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtöki sajtótájákoztatóján azt közölte: emlékeztető kampányt indítanak, amellyel Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire kívánják felhívni az emberek figyelmét. Csizmadia László, a CÖF szóvivője azt mondta: megdöbbenéssel értesültek arról, hogy "az ország gazdasági tönkretételében nemrég szerepet vállaló" Bajnai Gordon visszatér a politikai életbe.

Elmondta, "civil ismeretterjesztő mozgalmat" hirdetnek, ennek első lépésként egy kiadványt juttatnak el az ország valamennyi háztartásába, melyben elemezni fogják az "az elmúlt 8 évben történeteket". Ettől azt remélik, hogy az emberek ráébrednek arra, hogy a mostani magyar válság előidézője az a Gyurcsány-Bajnai-féle szövetség volt. A kiadványt a jövő hét végétől folyamatosan juttatják el az emberekhez.  • Hírek
  • Lakáshitel