Orbán Viktor nevére bérelt széfet a rabló

2012.11.09. 07:00 Módosítva: 2012.11.09. 09:06

Október elején feltörte valaki a Hódmezővásárhelyi Városellátó és Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. számítógépes rendszerét. Leemelte onnan a dolgozók havi fizetését, és a 12 millió forintot átutalta egy másik banki számlára, írja a Blikk.

Október 8-án a pénzt kivette egy férfi, és még aznap Budapesten a Révay utcában a Trezory cégnél Orbán Viktor nevére bérelt egy széfet. A széfbe berakott néhány csomagot, és távozott.

A cég csak hosszas egyeztetés után adta ki a gazdaságvédelmi nyomozóknak, hogy ki bérelte ki az 1359-es számú széfet. A széf kinyitása 4 órába és néhány tízezer forintba került, a feltörhetetlen biztonsági rendszer ugyanis rendkívül bonyolult.

A széfből 6,2 millió forint és az a laptop került elő, amivel a férfi meghackelte a Városellátó Kft. számítógépes rendszerét. A rendőrség ezután tartóztatta le F. Józsefet, aki visszaeső profi hacker, de a széfszerződésben saját e-mail címét adta meg értesítési címként. Ráadásul társának, L. Zsoltnak elárulta: a bazilika környékén bérelt széfbe rakta a szajré egy részét. F. Józsefnél hárommillió forintot találtak, a többi pénzt társával együtt elköltötték.