Több rendőr lesz Budapest utcáin

2012.11.09. 21:00 Módosítva: 2012.11.09. 21:01
A rendőrség átszervezése után több rendőr lesz Budapest utcáin. Emellett január 1-jétől a fővárosban is bevezetik az úgynevezett gördülő akciót, ami a korábbi statikus szolgálatszervezéshez képest "kiszámíthatatlan" rendőri jelenlétet jelent – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter.

A gördülő akciók Pintér szerint a kistelepüléseken már beváltak - ez azt jelenti, hogy a rendőrök megjelennek egy területen és folyamatosan tovább haladnak, de azt nem lehet majd tudni, hogy mikor és meddig lesznek ott. A rendszerben a készenléti rendőrök fognak részt venni, a jelenlegi hat századnyi kapacitást pedig nyolcra emelik.

A rendőrség átalakításáról azt mondta: azokon a területeken, ahol az állomány nem végezte el a kitűzött feladatot,  az érintetteket bevonják a bűnmegelőzésbe, utcai szolgálatba. Ezzel egyértelműen több rendőr lesz a fővárosban.

Pintér el szeretne jutni oda, hogy az elítéltek tartsák el magukat, és ne azokat az állampolgárokat büntessék a fogvatartási költségekkel, akiknek a sérelmére elkövették a bűncselekményeket.