Uzsorásokat fogtak el Borsodban

2012.11.10. 13:22

Két borsodnádasdi uzsorást fogtak el a rendőrök, a férfi és a nő 50-100 százalékos kamatra adott pénzt a rászorultaknak, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton az MTI-t.

A két uzsorás készpénzen kívül élelmiszereket, illetve dohányárut is értékesített jóval a bolti ár feletti összegekért. Aki a kölcsön kapott pénzt nem tudta időben megfizetni, azt veréssel fenyegették.

A rendőrség közölte: volt, aki a még 2010-ben kölcsönkapott pártízezer forintos összegre 2012. november elejéig több mint 1 millió forintot fizetett meg az őt életveszélyesen megfenyegető gyanúsítottaknak. Egy másik sértett az uzsorásoktól vásárolt élelmiszer és kölcsönkapott 20 ezer forint fejében szintén 1 millió forintot fizetett meg.

A két borsodnádasdit több rendbeli súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntett, több rendbeli uzsora bűncselekmény, valamint egy rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével gyanúsították meg.