MSZP-s hívásra is megy Bajnai

2012.11.12. 12:52
Kifejezetten a helyi szocialisták meghívására látogat hétfőn Mosonmagyaróvárra Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök országjárásán jelentős részben politikai szervezetek kérésének eleget téve megy fórumozni.

Az MSZP mosonmagyaróvári szervezete lesz a rendezője Bajnai Gordon volt miniszterelnök hétfői vidéki programjának. Az ellenzéki politikus és a helyi szocialisták közös lakossági fórumot tartanak a Győr-Sopron megyei városban.

Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Alapítvány kurátora az Indexnek azt mondta, nincs semmi különös a meghívásban, a volt miniszterelnök ugyanis elfogadja a politikai szervezetektől érkező felkéréseket is.

Bajnai az október 23-i budapesti zászlóbontás után vidéki körútba kezdett. Szigetvári szerint volt már máshol is olyan rendezvény, ahol jelen voltak az MSZP képviselői is, - példa erre az október 31-i komlói előadás -, de a vendéglátók többnyire civilszervezetek, vagy a volt miniszterelnök elgondolásaira kíváncsi helyi üzletemberek. Bajnai Gordon ilyen programokra megy hamarosan Győrbe és Szekszárdra.

Bajnai Gordon visszatérése utáni első vidéki lakossági fórumát Komlón tartotta, ahol az október 23-i gondolatait adta újra elő, vagyis a lehető legszélesebb ellenzéki összefogást ajánlotta. Ott Páva Zoltán volt MSZP-s polgármester fogadta, de Puch László, az MSZP pénztárnoka is meghallgatta a beszédet, és több volt MSZP-tag is felszólalt.

Az elkövetkező hetekben rendszeresen megy sajtónyilvános rendezvényekre a volt miniszterelnök, mondta Szigetvári, hozzátéve, hogy az év végéig 5-10 ilyen esemény van eddig tervbe véve.