Elfogták a szolnoki stricit

2012.11.14. 14:45 Módosítva: 2012.11.14. 14:49

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda üzletszerű kerítés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 34 éves szolnoki férfi ellen. Zs. Gábor 2010 őszétől korábbi külföldi kapcsolatai segítségével szervezett magyar nőket prostitúciós munkára svájci és ausztriai bordélyházakba. Ismeretségi köréből toborzott nőket külföldi éjszakai bárokban, illetve privát házaknál helyezte el. A nők prostitúciós munkával megszerzett bevételeiből százalékos arányban, vagy egyéni megállapodás szerint részesedett.

Feladatkör

A férfi a prostituáltak felhajtásán, a hely biztosításán, az utazások megszervezésén túl közreműködött a szükséges személyes okmányok, orvosi papírok beszerzésében, valamint a prostituáltak számára megfelelő munkaruházat biztosításában is. A prostituáltak munkavégzését és a bevételt folyamatosan kontrollálta, a bevételből származó részesedésen felül a nők kiutaztatásáért az őket foglalkoztató bároktól is fejpénzt kapott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Zs. Gábort 2012. november 12-én szolnoki lakásán elfogták. Őrizetbe vételét követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnél kezdeményezték előzetes letartóztatását.