Elítélték a vízbe fúlt lány anyját

2012.11.14. 10:44

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt jogerősen hat hónap, egy évre felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság a tavaly nyáron, egy szakmári tanyán vízbe fulladt kétéves kislány anyját.

A szegedi ítélőtábla ítélete szerint az asszony férjével együtt fokozott, féltő figyelemmel nevelte két- és hatéves kislányát. Ám 2011. augusztus 8-án, amikor a tanyán csak a mindenes, a vádlott és a két gyerek volt, már nem figyelt eléggé.

Az ingatlanban felszerelt térfigyelő kamera felvételei alapján rekonstruálható, hogy a mindenes nyitva felejtette az amúgy kerítéssel elzárt medencés játszótér kapuját. Azt is megállapították, hogy a gyerek a nap folyamán egyszer már zárt kapu mellett is bejutott a játszótérre, mert a kerítés és a ház fala között volt egy akkora rés, amin átfért.

A kislány második alkalommal beesett a medencébe. Az épületben éppen palacsintát sütő anyja pár percel később lépett ki az udvarra, hogy megkeresse, de addigra a lány már megfulladt.

A bíróság szerint a vádlottól elvárható lett volna, hogy a kétéves kislányt folyamatosan személyes felügyelete alatt tartsa, és ha ezt megteszi, a sértett halála nem következik be.