2000 élő kacsát szállító teherautó borult fel

2012.11.15. 15:27

Élő kacsákat szállító teherautó borult fel a 4629-es számú úton, Tiszatenyő és Kengyel között. Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az eddig tisztázatlan körülmények között felborult teherautó több mint 2000 darab élő kacsát szállított.

A baleset során személyi sérülés nem történt, de a kacsák egy része kijutott a járműből, és szétszaladt. Az állatokat összegyűjtötték, de több kacsa belehalt a tragédiába.

Az érintett útszakaszt a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta a rendőrség. A Tiszatenyőre, illetve Törökszentmiklósra tartó forgalmat Martfűnél a 442-es számú főútra, Szolnok felé terelik.

Időről időre előfordul, hogy élő állatok szabadulnak el egy-egy teherautóbaleset után. 2007. áprilisában több ezer nyúl szaladt szét az M1-esen. 2010. májusában Tatabányán, a régi buszvégállomásnál árokba borult egy sertésszállító kamion, és a raktérben szállított 180 malacból több elszabadult. A Győri úton kószáló sertéseket végül tűzoltók fogták be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport