Előkerültek a Lázár-baleset szemtanúi

2012.11.16. 17:49

A Lázár Jánost is érintő közlekedési baleset október 24-én, a hajnali órákban az M5-ös autópályán történt. Az elsődleges adatok szerint egy, a főváros felé tartó Ford Fiesta sofőrje elveszítette az uralmát a gépkocsi felett, a szalagkorlátnak ütközött és megperdült. A külső sávban érkező VW mikrobusz sofőrje már nem tudta elkerülni az ütközést, ebben az autóban utazott a miniszterelnökséget vezető államtitkár. A  Ford sofőrje az életét veszítette, Lázár és sofőrje könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Lázár még a baleset napján részvétét fejezte ki az áldozat hozzátartozóinak. Később kiderült, hogy azért használta a kisbuszt, mert hivatali autóját épp szervizelték. Az eset idején a környéken valószínűleg köd volt. A rendőrség félpályás útzár mellett órákig vizsgálta a baleset helyszínét, de tájékoztatást azóta nem adtak az ügyről, ugyanakkor kérték, hogy jelentkezzenek a nem sokkal később arra hajtó szemtanúk.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság két szemtanút hallgatott ki, akik közvetlenül a baleset után érkeztek a helyszínre. A baleset vizsgálata várhatóan december végére fejeződik be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport