Elöntötte a víz a kispesti lakótelepet

2012.11.18. 07:48

Csőtörés volt szombat éjjel a kispesti lakótelepen a Dobó Katica és a József Attila utca kereszteződésében. A víz 20-40 centiméter magasan elárasztotta a környező utcákat, értesült a helyszínről vasárnap hajnalban az MTI. Több száz méteren borította el a víz az Ady Endre utat, de befolyt a Wekerle-telep utcáira és az Üllői útra is. Az Ady Endre úton a BKV dolgozói is takarították a csatornalefolyókat, hogy azok minél gyorsabban elnyeljék a vizet, és ne legyen fennakadás a tömegközlekedésben.

A Fővárosi Vízművek Zrt. vasárnap délelőtti közleménye szerint az éjszakai átmeneti vízhiány után már a hajnali óráktól a környék minden lakóházában zavartalan a vízellátás. A sérült vezeték feltárását még az éjjel elkezdték. A javítás és a munkagödör visszatemetése várhatóan a késő délutáni órákra készül el.

Egy, a lakótelep vízellátásában szerepet játszó, 300 mm átmérőjű, az 1980-as évek elején fektetett PVC vezeték tört el. A környező, jellemzően tízemeletes  házak kifogástalan vízszolgáltatása érdekében az itt húzódó vízcsövek nagy nyomással továbbítják a vizet, ezért zúdult ki annyi víz. A közlemény szerint a Fővárosi Vízművek szakemberei a lehető legrövidebb idő alatt elzárták a vizet az érintett vezetékszakaszon, amit a kiömlő víz és iszap nehezített.