A közösség segíthet a ceglédi nénin

2012.11.22. 14:11 Módosítva: 2012.11.22. 14:15

Rengeteg emailt kaptunk az alábbi videó nyomán, sokan szeretnének segíteni a Cegléd mellett élő néninek, hogy újra legyen villany a tanyáján. Mi azzal tudunk hozzájárulni a folyamathoz, hogy ebben a cikkben megnyitjuk a kommentelést, ahol a civilek önszerveződése megoldhatja a problémát. Szóval a felület adott, a többi az önök dolga.

Leginkább olyan alapítványok vagy civil szervezetek jelentkezését várjuk, akik átlátható módon tudnák kezelni egy elkülönített bankszámlán a beérkező adományokat, addig is, amíg pontosan ki nem derül, mennyi pénzre van szükség az áram bevezetéséhez. A térségben működő áramszolgáltató már vizsgálja a kérdést, hamarosan megállapítják, milyen műszaki feltételek szükségesek és ennek mi az ára. Az adott alapítvány médianyilvánosságot kap cserébe, azzal, hogy követjük a néni sorsának alakulását.

Addig is arra kérünk mindenkit, aki segíteni szeretne, hogy a homályos tulajdonosi hátterű bankszámlákra vagy a közösségi portálokon szerveződő nem egyértelműen beazonosított csoportoknak ne utaljon pénzt.