Gál
3 °C
16 °C

Életfogytiglan a férjét felgyújtó nőnek

2012.11.22. 20:11
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék csütörtökön a férjét felgyújtó Ny. Sápi Andreát előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt.

A berettyóújfalui pedagógus 2010 februárjában elkábította bírósági titkárként dolgozó férjét, késsel többször megszúrta, majd felgyújtotta. A férfi végül a kigyulladó akrilkádban lelte halálát - írta közleményében a Gyulai Törvényszék. A bíróság a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 35 évben határozta meg, továbbá kötelezte a vádlottat több mint tízmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Bagdi Árpád a Gyulai Törvényszék sajtószóvivője elmondta: az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig felmentésért fellebbezett.

A vádirat szerint a pár 2005 szeptemberében házasodott össze. A kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen, 2008 közepétől mindketten külön is jártak szórakozni. A feleségnek több alkalmi kapcsolata volt, és ezek közül kettő tartóssá vált. Amikor erről a férj tudomást szerzett, ő is mással tervezgetett komoly kapcsolatot, de amikor közölte, hogy el akar válni, Ny. Sápi Andrea érzelmileg zsarolni kezdte. A vádlott a férjének különböző szereket kezdett adagolni ételben és teában, és depressziósnak akarta beállítani őt, hogy öngyilkosságnak álcázza a gyilkosságot.