Újra lesz áram Boros Imréné tanyáján

2012.11.23. 00:23 Módosítva: 2012.11.23. 00:47

Újra lesz áram a 87 éves Boros Imréné tanyáján, miután a ceglédi önkormányzat úgy döntött: ideiglenesen egy aggregátor beszerelésével oldja meg a problémát.

A 87 éves Boros Imréné az Index videóján mesélte el, hogy nyolc éve él lányával áram nélkül Cegléd melletti tanyáján, és szeretné még megérni, hogy újra ég a villany a házban. Akkor maradt áram nélkül, amikor a honvédség elköltözött a közeli laktanyából, korábban ugyanis annak alfogyasztója volt. A leszereléssel azonban megszűnt az áramvételi lehetőség is. A Honvédelmi Minisztérium az idős asszonyt a Dél-magyarországi Áramszolgáltató Vállalathoz (DÉMÁSZ) irányította problémájával, ahol a cég közölte, hogy közel négymillió forintért tudja vállalni a hálózatbővítést.

A ceglédi városháza csütörtök este bejelentette: bár a hosszú távú megoldás nem az ő feladatuk, addig is igyekeznek minden segítséget megadni az idős asszonynak. Ideiglenes, ám gyors megoldásként ezért egy aggregátort telepítenek a tanyára, és az önkormányzat magára vállalja ennek költségeit. A végeleges megoldás érdekében Cegléd felajánlotta segítségét Boros Imréné és a DÉMÁSZ közti közvetítésben is. Idén karácsonykor így nyolc év után ismét égni fog a villany a tanyán.

Cegléd az Indexen közzétett felhívást látva arról is határozott, hogy alapítványával áll a mögé a civil kezdeményezés mögé, amely gyűjtést szervez az idős asszonynak számlái kifizetésére. Az alapítvány neve: „Ceglédiek a Ceglédiekért” Közalapítvány. Számlaszáma: OTP 11742025-20068437-00000000