Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schmuck Andor lett az MSZDP elnöke

2012.11.24. 14:46

Schmuck Andort választotta ügyvezető elnökévé a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) szombati tisztújító kongresszusán a leköszönő Kapolyi László elnök helyére. Általános alelnöknek Balogh Lászlót, pártigazgatónak Schiller Lászlót választották meg. Közölték, hogy 2013 május elsejei kongresszusukon határoznak majd arról, hogy melyik politikai pártokkal, szövetségekkel működnének együtt a 2014-es országgyűlési választásokon. A közlemény szerint az MSZDP csak programalapú együttműködésre nyitott.

A párt a kongresszuson elfogadott, az 55 év felettieket támogató programjával a közeljövőben meg kívánja keresni az összes demokratikus pártot, valamint az ország nyugdíjas szervezeteit. Az MSZDP mindent elkövet a nyugdíjak bruttósítása, tb-járulékkal sújtása és adóztatása ellen - áll a közleményben.

Az MSZDP 55+ elnevezésű programja egyebek között tartalmazza az 55 évesnél idősebbek kilakoltatási tilalmát, valamint a kegyeleti járandóság és a magáncsőd intézményének bevezetését e korosztály számára. Szorgalmazza továbbá országos nonprofit szervezet létrehozását ingatlan- és földalapú életjáradék bevezetésére.

Fotó: Schmuck Andor, Facebook
Fotó: Schmuck Andor, Facebook