Világháborús lövedékek Nagytétényben

2012.11.26. 18:31 Módosítva: 2012.11.26. 21:23

Második világháborús lövedékeket találtak hétfőn Nagytétényben. A tűzszerészi munkálatok idejére, este tíz órától a környéken lezárásokra kell számítani - közölte a rendőrség a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a lövedékeket délelőtt, a XXII. kerületi Háros vasútállomás közelében zajló vasúti munkálatok során találták. A Honvédelmi Minisztérium Tűzszerész Szolgálatának döntése szerint a környéket 200 méter sugarú körben lezárják.

A rendőrség közlése szerint a tűzszerészeti munkálatok befejezéséig teljes szélességében lezárják a forgalom elől a 6-os számú főút Vilmos utcai felüljáró és Hajó utca közötti szakaszát, illetve a Nagytétényi utat a Háros utca és Sörház utca között.

A helyszínen összesen hat darab 120 milliméteres aknavető gránátot találtak. A tűzszerészi munkálatok miatti zárás a vasúti közlekedést is érinti, illetve a Gyár utcában egy húsz lakásos társasházat ki kell üríteni, 15 embert  költöztetnek ki. Elhelyezésükről a polgármesteri hivatal gondoskodik.

A XXII. kerületi Nagytétényi út lezárása miatt hétfő este 10 órától bizonytalan ideig terelőúton közlekednek a 33-as, a 114-es, a 213-as, a 214-es és a 973-as jelzésű buszjáratok - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A vasúti közlekedésben este 10 órától a tűzszerészeti munkálatok befejezéséig lesz vágányzár azon a szakaszon, ahol Nagytétényben hétfő délelőtt hat darab második világháborús lövedéket találtak - közölte a Mávinform. Volán buszok szállítják az utasokat Nagytétény-Diósd és Kelenföld között.