Kikapcsolták az áramot egy kormányhivatalban

2012.11.28. 11:31

Az E.On kikapcsolta az áramot a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt védettséget élvező vidékfejlesztési hivatal kaposvári kirendeltségén, írja a Kaposmost.hu című lap Gombos Sándorra, a hivatal vezetőjére hivatkozva.

Gombos elmondta: az E.On két szakembere kedden délután jelent meg az a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal kaposvári kirendeltségénél és öt percet adtak adatmentésre. „Hiába mondtam, hogy ez nem egy játékterem, az áramot kikapcsolták. Itt gazdák pénzéről van szó” - fogalmazott.

A hivatalvezető arra utalt az agrártámogatások kifizetését intézik. Ráadásul éppen csúcsidőszak van a hivatalban, mert az állattenyésztő telepek korszerűsítésére kiírt pályázatok leadási határideje a napokban jár le.

A lap szerint a hivatal egy banki lízingcégtől bérli az épületrészt, valószínűleg az nem fizetett az áramszolgáltatónak.

Az E.ON szóvivője Varga Ivett a lapnak azt mondta: tartozás miatt kapcsolták ki az áramot az ingatlanon. Az épületben működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak az E.ON közvetlen és azonnali segítséget ajánlott fel, hogy a hivatal működése helyreálljon. Az E.ON szakemberei szerda délben a hivatal számára az energiaellátást biztosították – tette hozzá.