Lujza
-1 °C
13 °C

Több százan vettek részt a kaposvári Szita Bence-fórumon

2012.11.28. 09:12 Módosítva: 2012.11.28. 09:13

Elszánt halálbüntetéspárti és azzal éles ellentétben lévő vélemények is elhangzottak azon a kedd esti kaposvári fórumon, amit a tizenegy évesen meggyilkolt Szita Bence tragédiájának kibeszélésére szervezett a városháza, írja a sonline.hu. A rendezvényen körülbelül háromszázan vettek részt.

Szita Károly polgármester bevezetőjében elmondta: huszonkét éves politikusi pályáján még soha nem keresték meg ennyien, mint most.

Gyöngyi Sándor, a fiú nevelőapja óva intett attól, hogy indulatból, gyűlöletből keressenek megoldást az emberek. Azt is elmondta, a kaposvári hajléktalanok rettegnek az eset óta. Az elhunyt kisfiú nagybátyja keményebben fogalmazott, azt mondta: ha Magyarország képes az EU ellen sok témában szabadságharcot vívni, akkor legyen képes a halálbüntetés visszaállítása érdekében is küzdeni.

Egy vallásos felszólaló mondta azt, hogy a „Ne ölj!” parancsolatára nincs felmentés, egy kórházi pszichiáter és egyetemi tanár is amellett foglalt állást, hogy a legnagyobb bűnhődést az életfogytig tartó vezeklés jelenti.