Intenzívebb lesz a kormányzati kommunikáció

2012.12.01. 11:05 Módosítva: 2012.12.01. 11:07
Nem hivatalosan, de elkezdődött az előkampány, írja a Népszabadság.

Orbán Viktor szerint gond, hogy a minisztériumoknál csupán néhányan kommunikálják a kormány döntéseit, így néhány emberre nagy teher hárul, és nem marad idejük arra, hogy politizáljanak, írja a szombati Népszabadság.

E téren változhat a kormányzati kommunikáció, az államtitkároknak színre kell lépniük, de elképzelhető, hogy egy-egy minisztérium esetében adott kérdésben akár egy helyettes államtitkárnak, főosztályvezetőnek is el kell tudni adnia a kormánypolitikát, nyilatkozta a lapnak egy forrásuk.

Nagyobb szerepet szánnak az Emberi erőforrások minisztériumának, hiszen a választók naponta találkoznak az egészségüggyel, az oktatással vagy sokan a kultúrával. De Tállai András önkormányzati, Czomba Sándor munkaügyi és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi tárcájának az államtitkáraira is több szereplést ró a politikai kormányzás.

Ha nem is hivatalosan, de Bajnai Gordon és az Együtt 2014 mozgalom megjelenésével az előkampány elkezdődött, idézett a Népszabadság egy informátort, aki szerint éppen ezért nagy változások nem várhatók a kormány felépítésében, hiszen „kampány alatt pedig nincs csere”.