Jobbik: Nem vagyunk vírus

2012.12.02. 17:06

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az MSZP és a Fidesz a Hit Gyülekezetével közösen éppen Advent első vasárnapján ült fel a politikai hisztériakeltésnek a saját maga által gerjesztett hullámaira – áll a Jobbik közleményében. A Vona Gábor által szignált dokumentum szerint ezzel mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy nagykoalíciós egység jött létre a Jobbik megsemmisítésére.

A tüntetésen felszólalók beszédeiből a gyűlölet és a magyarság valós problémáival kapcsolatos érzéketlenség sugárzott, valamint a Jobbik társadalmi támogatottságának növekedése miatt érzett kétségbeesés – szól a Jobbik közleménye.

A párt különösen súlyosnak tartja Mesterházy Attila szavait, aki a Jobbikot eltakarítandó vírusnak nevezte, amivel a párt szerint közel egymillió embert fenyegetett meg, felidézve a Tanácsköztársaság és az ÁVH magyar emberek elleni sötét terrorját. A Jobbik, mint írják, "a mesterségesen gerjesztett hazugságkampány közepette" is a lényegről kíván beszélni és fenntartja eredeti javaslatait.

Az ország valós problémája szerintük "nem a sárga csillag, hanem a sárga csekk és a magyar emberek rabszolgahelyzete saját hazájukban" – áll a Jobbik a parlamenti képviselője, Gyöngyösi Márton a zsidók összeírását sürgető parlamenti felszólalása miatt meghirdetett vasárnapi antifasiszta tüntetésre reagáló pártközleményben.