Hófúvás és jegesedés Fejér megyében

2012.12.03. 08:53

A Füle és Polgárdi, valamint a Söréd és Csákberény közötti útszakaszokat hófúvás és jegesedés miatt lezárták. A lezárt Fejér megyei utak szinte járhatatlanok, mindkettőn balesetek történtek a reggeli órákban.

Polgárdi és Füle között egy utasok nélküli autóbusz hátulja csúszott árokba, a sofőr nem sérült meg. Söréd és Csákberény között szintén egy utasok nélküli autóbusz, illetve egy hókotró, egy mikrobusz és két autó akadt el. A hókotró most is az árokban van.

Hétfő reggel óta a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit több elakadt járműhöz riasztották. A 7-es főúton Polgárdi-Ipartelepnél egy kocsi az út menti villanyoszlopnak ütközött, amit kidöntött. A 7-es főút Lepsény és Polgárdi közötti szakaszán kisteherautó hajtott árokba. Mánynál két kocsi sodródott az árokba, egy mikrobusz az oldalára borult. A 81-es főút 22-es kilométerénél egy terepjáró borult fejtetőre. Személyi sérülés egyik balesetnél sem történt.

Hóátfúvások nehezítik a közlekedést a 710-es számú főúton is. A Balaton keleti és északi partján végighaladó 71-es utat tehermentesítő főúton a 4-es és 5-ös, illetve a 7-es kilométerszelvénynél több száz méter hosszan kell hóátfúvásra számítani, ezért a rendőrség az erre haladók fokozott figyelmét kéri. Veszprém megyében minden vasúti átjárónál és a hidakon fagyásveszély van.