Bajnai: Álságos lejárató kampány folyik

2012.12.05. 19:59 Módosítva: 2012.12.05. 20:03

„Álcivilek folytatnak álságos kampányt hazug finanszírozásból” – reagált Bajnai Gordon egy facebookos videüzenetben az Együtt 2014 mozgalmat és őt ért támadásokra. Mint fogalmazott:
„az országot irányító rezsim fél (...) a hatalomvesztéstől, fél a lelepleződéstől”, és ezért kezdett hazugságokat terjeszteni politikai ellenfeleiről „minden hullámhosszon, a neten, az utcán, a tereken, a buszok hátulján [...] ál-magazinokban”.

A politikus szerint a hatalmon lévőknek „a pénz nem akadály”, és utal arra, hogy a látszólagos civil szervezet közpénzt használ fel. Szerinte „l egalább 150 millió forint értékű lejárató kampány folyik”, és ha „pénzről, médiáról, hatalomról van szó, akkor a mi küzdelmünk Dávid küzdelme Góliát ellen”. A hatalom megtartásáért a kormányoldal Bajnai szerint minden eszközt bevet, „regisztrációval, lejárató kampánnyal, álkonzultációk álkérdéseivel” akarják megosztani, gyengíteni az ellenzéket.

    Az Együtt 2014 a honlapján minden állítólagos hazugságra tételes cáfolatot ígér. Az oldalon a Hajdú–Bét-ügyről, a közös Bajnai–Gyurcsány-cégről, a Creditumról éppúgy írnak, mint arról a vádról, hogy Bajnai apja csődbe vitt egy bútorgyárat vagy hogy a Bajnai-kormány idején nőtt az államadósság. Az oldal elindítását azzal indokolják, hogy ha a köz médiáját elvették, ők megteremtik a magukét; ezért egyebek mellett a videó megosztását kérik a Facebookon – ezt a cikk megjelenéséig több mint háromezren tették meg.

A Bajnai-ellenes kampányt a Civil Összefogás Fórum kezdte el, Csizmadia László szóvivő november 8-án jelentette be, hogy emlékeztető kampányt indítanak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány és a hozzá csatlakozó civil szervezetek, hogy felhívják az emberek figyelmét a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon vezette korábbi kormányok negatív döntéseire. Szerinte ez kell ahhoz, hogy Magyarország ne lehessen többé következmények nélküli ország.