Portik titkosszolgálati vezetővel is találkozott

2012.12.05. 08:55

Megdönthetetlen bizonyítékok vannak arra, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatója legalább kétszer találkozott Portik Tamással, akit több, a kilencvenes évek közepén történt leszámolás megrendelésével gyanúsítanak, írja a Magyar Nemzet.

A rendhagyó megbeszélésekről készült hangfelvételeket feltehetően az Alkotmányvédelmi Hivatalban (az NBH jogutódja) találták meg.

A felvételek léte érdekes helyzetet teremthet, mivel a Gyurcsány-kormány volt titkosszolgálati főnöke a nemzetbiztonsági bizottság legutóbbi zárt ülésén – a kiszivárgott hírek szerint – gyakorlatilag mindent tagadott a megbeszélésekkel összefüggésben.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen információk kerülhettek Portikhoz az NBH volt vezetőjétől. A minősített adatokról nem árulhatott el részleteket a Hír TV Rájátszás című műsorában Kocsis Máté, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja

Csak a következő év elején ismerheti meg a közvélemény, milyen nemzetbiztonsági vonatkozásai voltak azoknak a találkozóknak, amelyeken Laborc és Portik egyeztetett – értesült korábban a Magyar Nemzet. Az ezzel kapcsolatos adatok titkosításának feloldásáról az Alkotmányvédelmi Hivatal dönthet.