József, Bánk
-7 °C
0 °C

Többször is ölhetett a Thaiföldön gyilkoló magyar

2012.12.05. 08:13

Az Európa-szerte több mint száz áruházat birtokló és irányító Cs. László lehetett a Thaiföldön egy másik férfi, R. Péter meggyilkolásáért körözött N. Gábor első áldozata – írja a Népszabadság. A tavaly húsvét óta Magyarországon eltűntként keresett R. Pétert Thaiföldön gyilkolták meg.

Egy titokban rögzített hangfelvétel szerint a gyilkosa N. Gábor lehet, ezt valószínűsíti, hogy a felvétel szerint egy eldurvult üzleti vita során azt mondta R. Péternek, „úgy jársz, mint Cs., ha sokáig ellenkezel velem”. R. Péter a Népszabadság szerint titokban rögzítette a beszélgetést.

R. Péter holttestét november 30-án találták meg a thaiföldi dzsungelben, távol a lakott terültektől. A férfival több késszúrással végeztek, majd a holttestét nejlonba csomagolták. A thai rendőrség a gyilkosság miatt elrendelte N. Gábor körözését, 40 éves thai feleségét pedig társtetteként hallgatták ki a héten.

A nő állítólag beszámolt nyomozóknak férje és az áldozat közti üzleti vitáról. Eszerint egy százmillió forint értékű ingatlan adásvételén különböztek össze. Több körülmény azonban arra utal, hogy a háttérben valójában egy meghiúsult kölcsönügylet áll: N. újabb hitelt akart felvenni R. Pétertől, ő azonban erre nemet mondott.

N. a gyilkosság után megkísérelte eladni R. autóját. A thai hatóságoknak állítólag arról is vannak videofelvételei, hogy N egy szupermarketben megvásárolja azokat a műanyag zsákokat, amelyekbe áldozatot csomagolta. N. Gábort azóta is keresi a thai rendőrség. R. Péter a gyilkosság előtt jelentkezett a thaiföldi magyar konzulnál és levélben számolt be neki arról, hogy úgy érzi, veszélyben van az élete.

A Népszabadság a gyanúsított ismerőire hivatkozva azt írja, hogy a Magyarországon csalóként ismert N. Gábornak további áldozatai is lehetnek. Az itthon jogerősen hét év börtönre ítélt férfi ellen nyolc elfogatóparancs van érvényben.

A Blikk szintén arról ír, hogy N Gábort összefüggésbe hozták Cs. László megölésével is. Cs. tavalyi eltűnése miatt emberölés gyanúja miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda.

  • ingatlanok az Otthontérképen! Keress a több százezer ingatlan közül egyszerűen.
  • eladó házakat keresel az agglomerációban? Találd meg itt!
  • Itt van minden ingatlan, ami kiadó Budapesten!