Ma kiderül, plagizált-e Semjén

2012.12.07. 07:50

Lezárult a vizsgálat az ELTE Társadalomtudományi Karán Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szociológiai szakdolgozata ügyében, a jelentés eredményét pénteki sajtótájékoztatón ismertetik.

Tausz Katalin az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja november 29-én jelentette be, hogy háromtagú bizottság vizsgálja Semjén Zsolt szakdolgozatát. A döntést azzal indokolta, hogy a sajtóban felmerült vádak az intézmény oktatóinak szakmai hitelességét is érintik. A bizottság magas tudományos fokozattal rendelkező oktatókból állt.

Semjén Zsolt 1991-ben védte meg teológiai témájú doktori disszertációját a Pázmány Péter Hittudományi Akadémián, az ELTE szociológiai tanszékén pedig 1992-ben készítette szakdolgozatát. A két írás között a HVG.hu  szerint   jelentős az átfedés, azonban a  Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője politikai provokációnak minősítette a  cikkeket .

Semjén november 19-én tette közzé 1990-ben kelt doktori dolgozatát és az átminősítéséről szóló hivatalos okiratot, valamint az ELTE-re, 1992-ben készített szociológia szakdolgozatát a kormányzati portálon.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem későbbi állásfoglalása szerint jogosan minősítették át Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábbi tudományos fokozatát PhD-vé. Az ELTE szociológiai tanszékének vezetője korábban azt mondta: nincs Semjén-féle plágiumügy.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás