Orbán kint marad Lisszabonban

2012.12.07. 08:10

Orbán Viktor kormányfő pénteken is Lisszabonban marad, és megnézi a Videoton csütörtökről elhalasztott Európa Liga-meccsét a Sporting ellen, tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az Index úgy tudja, a miniszterelnök eredetileg is szombatig a portugál fővárosban maradt volna.

Lisszabonban csütörtökön reggel óta megállás nélkül esett az eső, és a pályán helyenként bokáig érő víz volt, ezért a csapatok melegíteni sem mentek ki. A levegőbe felrúgott, majd visszaeső labda egy méterre sem pattant fel a fűről. A meccset végül péntek este kilencre halasztották. Helyszíni tudósítónk szerint pénteken felhő is alig van az égen, és 15 fok van, ezért szinte biztosan meg tudják rendezni a meccset.

Orbán kifejezetten a meccs miatt utazott Lisszabonba, és a saját pénzéből fizette az utazást, mondta korábban Havasi Bertalan. A Videoton köztudottan Orbán kedvenc csapata, a kormányfő többször is a helyszínen nézte meg a csapat meccseit. Jelen volt a belga Genk és a svájci Basel elleni, idegenbeli meccseken, valamint a Székesfehérváron játszott Sporting és a Basel elleni mérkőzéseken is.