Emma
-2 °C
6 °C

40 kiló marihuána egy autóbuszban a röszkei határon

2012.12.08. 09:54

Negyven kilogramm, mintegy 100 millió forint feketepiaci értékű marihuánát találtak egy autóbusz utánfutójában elrejtve a pénzügyőrök Röszkénél – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton.

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján egy belépésre jelentkező, szerb rendszámú autóbusz tüzetes átvizsgálása mellett döntöttek.

A autóbusz utánfutójában használtnak tűnő bútorelemek szállítottak, amelyek vastagsága gyanússá vált a pénzügyőrök számára. A bútorelemek közül csaknem 40 kilogramm marihuána került elő. Az autóbusz egyik, albán állampolgárságú férfi utasa elismerte, hogy a kábítószer az övé - közölte az őrnagy.

A NAV pénzügyőrei a megközelítőleg 100 millió forint feketepiaci értékű kábítószer-szállítmányt, és az albán állampolgárt átadták a rendőrségnek, ahol a férfi ellen - őrizetbevétele mellett - visszaélés kábítószerrel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.