Ne egyen az adventi koszorúból!

2012.12.10. 19:27

A szentendrei skanzen vezetősége azt kéri mindazoktól, akik december elsején és másodikán adventi koszorút készítettek a skanzenben, hogy dobják ki azt, mert a felhasznált tiszafa elfogyasztva mérgező – tájékoztatott közelményben a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

Az intézmény vezetősége elnézést kért mindenkitől és sajnálkozását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy - virágkötészeti szakkönyvek alapján – a tiszafa ágait is felhasználták az adventi koszorúk készítéséhez. „A tiszafa érintés során nem, csak akkor mérgez, ha valaki elfogyasztja a leveleit vagy a magját” – hívták fel a figyelmet, hozzátéve, hogy elővigyázatossági okokból azt kérik az érintettektől, a kézműves foglalkozásokon készített koszorúkat dobják ki.

A Budapest Corvinus Egyetem Kertészetmérnöki Kar Dendrológiai és Dísznövény tanszékének szakértői, illetve a Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályán a Skanzen megkeresésére azt közölték, hogy a növény nagyon mérgező és nem javasolják a használatát. A múzeum az említett hétvége látogatóit a téli nyitva tartás ideje alatt felhasználható jeggyel kárpótolja.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás