Motorosbanda fosztogat Budán

2012.12.11. 11:10 Módosítva: 2012.12.11. 11:21

Egy öt-hat főből álló, kifinomult módszerekkel dolgozó motorosbanda tartja rettegésben az autósokat a főváros budai kerületeiben – írja a Blikk.

A lap értesülései szerint ez a banda felelős a múlt pénteken halálos balesettel zárult Kolosy téri akcióért is. Ebben az esetben egy fehér krosszmotor egyik utasa emelt el egy táskát egy a dugóban várakozó autó üléséről, majd a sofőr üldözés közben hátulról nekiütközött, így történt a végzetes baleset.

Ön is látta?
 

A piros lámpáknál, dugókban vesztegelő autók kifosztására specializálódott csoport a rendőrség szerint három motort használ: a pórul járt fehér krosszmotor mellett eddig egy fekete gyorsasági motort és egy nagy testű, ezüstszínű robogót azonosítottak.

A rablók jellemzően két módszert használnak. A gyakoribb változat szerint keresnek egy forgalmas csomópontot, ahol a piros lámpánál lassan előrecsorogva kiválasztják a célpontjukat. Kicsit előrébb hajtanak, megvárják, amíg a kiszemelt autós melléjük ér, majd egy gyújtógyertya segítségével betörik az ablakát, és gyorsan elemelik az ülésen hagyott értékeket. Ehhez a művelethez körülbelül két-három másodpercre van szükségük, utána pedig előre tervezett útvonalaikon elhajtanak.

A másik forgatókönyv szerint a két motoros közül az egyik eltereli a sofőr figyelmét: letöri a tükröt, vagy belerúg az autóba. Mikor az autós kiszáll a járműből, hogy üldözni kezdje, a másik motoros visszalopózik, és könnyedén kifosztja a nyitva hagyott kocsit.

A motorosok általában gondoskodnak arról, hogy a rendszámtáblájukat ne lehessen leolvasni: vagy megfelelő szögben meghajlítják őket, vagy úgy rögzítik, hogy a menetszélben felcsapódjanak. A rendőrök biztonsági kamerák felvételei alapján is keresik a banda tagjait, azonban arra számítanak, hogy a múlt pénteki tragikus eset után rövid időre visszavonulhatnak a rablók.

A rendőrség későbbre ígért részletes tájékoztatást az ügyben.  • Hírek
  • Hírek