Elkapták az egyik motoros rablót

2012.12.12. 08:36

Elfogták kedden a pénteken a Kolosy téren elkövetett, halálos közúti balesettel végződött motoros lopás egyik elkövetőjét – írja a Magyar Nemzet az Országos Rendőr-főkapitányságra hivatkozva. A harminchét éves férfi több hasonló bűntettet ismert be kihallgatásakor.

A forgalmas budai közlekedési csomópontban az útonállók elemelték egy autós táskáját a hátsó ülésről. A sofőr a menekülő motoros után eredt, és járművével nekiütközött a motornak, amelynek vezetője a helyszínen életét veszítette. A halott motorost napokig nem tudták azonosítani, kedden elfogott társa azonban minden bizonnyal felvilágosítást ad kilétéről.

A rendőrség a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy több hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoznak, a vizsgálatot a II. kerületi kapitányság folytatja. Ez azt is jelentheti, hogy a környéken az utóbbi időkben elkövetett támadások egy csoporthoz köthetők.

A Blikk információi szerint a banda három járművel – egy fekete gyorsasági motorral, egy ezüst színű, nagyméretű robogóval és egy krosszmotorral – portyázott Buda forgalmas közlekedési csomópontjainál. Általában párban jártak, és a piros lámpáknál várakozó kocsik között lassan előrehaladva szemelték ki áldozataikat.

Ha táskát, pénztárcát láttak egy-egy autóban, akkor egy gyújtógyertyával törték be annak ablakát, majd a zsákmánnyal gyorsan elhajtottak. Más esetekben egyikük lerúgta a kiszemelt autó visszapillantó tükrét, ezzel elterelve a sofőr figyelmét, társa pedig kinyitotta a le nem zárt ajtót, kivette az értékeket, majd járműveikkel együtt menekültek el a helyszínről.