Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szalagkorlátra futott egy kénsavat szállító kamion

2012.12.12. 14:41
Szalagkorlátnak ütközött egy kénsavat szállító kamion az M6-os autópálya főváros felé tartó oldalán az 55-ös kilométernél, emiatt teljesen szélességében lezárták az érintett útszakaszt. A sofőr feltehetően rosszul lett és a helyszínen életét vesztette.

Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kamion a lehajtón haladt, amikor a sofőr – feltehetően a rosszulléte miatt – hirtelen balra kormányzott és a jármű a belső szalagkorlátnak ütközött. A sofőr kiszállt a fülkéből, tett néhány lépést, majd összeesett az úttesten.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint az ütközés következtében a tartály nem sérült meg, a kénsav nem jutott a környezetbe. A kamion üzemanyagtartályából gázolaj szivárog, amit a megyei katasztrófavédelem iparbiztonsági hatósága felügyeletével a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók ártalmatlanítanak.

A kiérkező mentők fél órán át küzdöttek a kamionsofőr életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. A férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat a perkátai le- és felhajtóknál tereli el.