Angelika
-4 °C
3 °C

Tagad a Kozma utcai börtönben meghalt rab cellatársa

2012.12.12. 15:45

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki cellatársa volt annak a 61 éves elítétnek, aki múlt héten gyanús körülmények között meghalt a Kozma utcai Budapesti Fegyház és Börtönben, közölte a rendőrség szerdán honlapján.

Mint arról kedden beszámoltunk, múlt pénteken a déli órákban a Kozma utcai börtönben rosszul lett, majd meghalt egy elítélt. Az Index rendkívüli halálesetre vonatkozó értesülését a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) sajtóirodája megerősítette. A BVOP tájékoztatása szerint az intézet dolgozói azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, de a férfi életét a gyors és szakszerű ellátás ellenére sem sikerült megmenteni. Az egészségügyi rendelőben halt meg.

Meg nem erősített információink szerint a 61 éves elítéltet a zárkában társa vagy társai két napon át verték halála előtt. A BVOP sajtóirodájának tegnapi közlése szerint az orvosi vizsgálat során felmerült az idegenkezűség gyanúja, ezért a zárkatársakat azonnal elkülönítették. A börtön parancsnoka halált okozó testi sértés gyanúja miatt feljelentést tett, a rendőrség elkezdte a nyomozást. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka vizsgálatot rendelt el az eset körülményeinek feltárására.

A rendőrség szerdán már azt közölte, a beszerzett adatok, információk alapján az életvédelmi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki az áldozat zárkatársát. A 46 éves R. Árpád tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, érdemi vallomást nem tett. A gyanúsítottal szemben a további eljárást emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a BRFK Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya folytatja le.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport