Vádemelési javaslat fehérvári dílerek ellen

2012.12.13. 17:17
A székesfehérvári rendőrkapitányság három drogterjesztő és hét drogfogyasztó ügyét vádemelési javaslattal adta át a Székesfehérvári Városi Ügyészségnek - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Németh-Kész Mónika tájékoztatása szerint a székesfehérvári nyomozók április 18-án fogták el azt a 16 és 22 éves férfit, akik drogot árultak az egyik helyi szakközépiskola előtt. A rendőrök akkor két iskolásnál és a dílerek által használt autóban is találtak kábítószergyanús anyagot. A házkutatások során az idősebbik terjesztő öccsénél is hasonló anyagot találtak.

A fehérvári nyomozók a 16 és 22 éves fiatalt, valamint egyikük 17 éves öccsét kábítószer-terjesztéssel és fogyasztással egyaránt, míg a másik két személyt kábítószer-fogyasztással gyanúsították. A nyomozás során további öt fogyasztót gyanúsítottak meg kábítószer-fogyasztással.

A legidősebb terjesztőt a nyomozás elején bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a Székesfehérvári Városi Bíróság el is rendelt. Így ő jelenleg rács mögött várja, hogy ügyében ítélet szülessen. Öccse és a harmadik terjesztő, valamint a fogyasztók szabadlábon védekeznek.