Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Ha Hoffmann felajánlaná a lemondását, Orbánnak érdemes elfogadnia

2012.12.14. 09:33
Az oktatási államtitkár lemondását pedzegeti véleménycikkben a Magyar Nemzet. Orbán tegnap nem válaszolt arra a kérdésre, marad-e az államtitkár.

"Ha például Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár netán felajánlaná a lemondását, a kormányfőnek érdemes lenne elfogadnia" - írja pénteki véleménycikkében a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettese, Csermely Péter. Csermely szerint az államilag finanszírozott keretszámok drasztikus csökkentésére irányuló terv rossz.

A cikk szerint Hoffmann esetleges lemondásánál azonban fontosabb, hogy az ingyenes felsőoktatási férőhelyek számának ez a szigorú csökkentése több ponton is szembe-megy azzal a filozófiával, amely "a kormány legtöbb intézkedésének hátterében határozottan kimutatható".

"Dermedten állok az érvelés előtt, miszerint a tandíj attól kevésbé, sőt egyáltalán nem lesz tandíj, ha a diákhitel felvételéből fakadó halasztott adósságtörlesztési kötelezettségnek nevezzük. A diákhitel kiegészítő körülményként jó dolog, de csaknem kizárólag erre alapozni a felsőoktatás finanszírozását nem lehet" - írja Csermely Péter.

"Ám mindez még korrigálható. Akár ma is" - zárul a cikk.

Jobboldali politikusok lemondása ritkán kerül szóba a lap véleménycikkeiben. Emlékezetes ellenpélda volt ugyanakkor, amikor márciusban "Elnök úr, gondolja át!" című vezércikkben javasolta Schmitt Pálnak, hogy mondjon le. Ez néhánnyal nappal később meg is történt.

Tegnap Brüsszelben az ATV riportere kérdezte Orbán Viktort, hogy a posztján marad-e az oktatási államtitkár, a miniszterelnök azonbannem válaszolt a kérdésre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?