Jogszerű és szakszerű volt a rendőrnő lövése

2012.12.15. 15:50
A rendőrségi vizsgálat szerint jogszerűen és szakszerűen használta fegyverét az a rendőrnő, aki hétfőn meglőtt egy szökni próbáló fogvatartottat Mende és Sülysáp között - tájékoztatatott a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

A férfit Nagykátára akarták szállítani hétfőn, amikor Mende és Sülysáp között megszerezte a hátsó ülésen mellette ülő rendőr fegyverét, és azt ráfogta az autót vezető rendőrnőre, majd fenyegetőzni kezdett, és azt követelte, hogy álljanak meg. A rendőrnő megállította a járművet, majd két lövéssel "harcképtelenné tette" a fenyegetőző férfit, akit deréktájon értek a lövések.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője pénteken arról tájékoztatott, hogy a férfit sikerült kihallgatni a kórházban. Az ügyészség hivatalos személy ellen fegyveresen elkövetett erőszak bűntettével, valamint fogolyszökés kísérletével gyanúsítja, ezért eljárás indult ellene. A gyanúsított - aki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt már előzetes letartóztatásban van - tagadta, hogy szökni próbált volna, illetve hogy rendőrökre akart támadni, és részletes vallomást sem tett.