Kelemen, Klementina
-3 °C
4 °C

Kigyulladt a somogyvári gyermekotthon

2012.12.15. 15:55
Kigyulladt a somogyvári gyermekotthon egyik helyisége szombat délután, az ott dolgozók a gyerekeket már a tűzoltók kiérkezése előtt kimenekítették az épületből, négy gyerek eközben megsérült.

Gaál Attila, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a tűzoltók nem sokkal délután fél kettő előtt kapták a riasztást. A Marcaliból és Kaposvárról kivonuló egységeknek fél három körül sikerült eloltaniuk a tüzet, az utómunkálatok még zajlanak.

Az első információk szerint a kétszintes, lapostetős épület egyik használaton kívüli, második szinten lévő helyiségében keletkezett a tűz, továbbterjedése során a tetőszerkezet nem sérült meg. A tűz keletkezésének okait tűzvizsgálat fogja kideríteni.

A mentés közben négy gyerek megsérült, őket kórházba szállították. Sérülésük súlyosságáról a szóvivő nem tudott tájékoztatást adni, annyit közölt, hogy nem a tűz és nem a füst okozta a problémát. Az otthon kimenekített lakóit, 29 gyereket átszállítottak az öreglaki gyerekotthonba.