Letartóztatták az idős asszonyra rátörő rablókat

2012.12.15. 13:02
A Nyíregyházi Városi Bíróság nyomozási bírója előzetes letartóztatásba helyezte azt a két geszterédi fiatalkorút, aki a gyanú szerint rátört egy idős asszonyra - közölte a Nyíregyházi Törvényszék elnökhelyettese szombaton

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a gyanúsítottak fellebbezése miatt nem jogerős végzés szerint a két fiatal hétfőn éjjel tört be az egyedül élő nő otthonába, bántalmazták és pénzt követeltek tőle, majd egyikük átkutatta a lakását.

Az asszony segítségért kiabált, majd beleegyezett abba, hogy megmutatja a házával szemközti nyári konyha épületében hol tartja a pénzét. Az udvaron ismét segítségért kezdett kiabálni, mire a két fiatal zsákmány nélkül elmenekült a helyszínről.

A törvényszéki szóvivő megemlítette, hogy az egyik fiatal nyáron a sértettnél dolgozott, amiért tőle pénzt kapott. Ismerve a helyszínt, a leendő sógorát kérte meg, hogy együtt szerezzenek pénzt a nőtől.

A nyomozási bíró az öttől tíz évig terjedő büntetési fenyegetettségre, valamint a gyanúsítottak szökésétől tartva rendelte el a két fiatal előzetes letartóztatásba helyezését - tette hozzá Nyakó Zsuzsanna.