Reptéri taxiszerződésekkel összefüggésben nyomoznak

2012.12.17. 07:27

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) a Budapest Airport és a Főtaxi között létrejött szerződésekkel összefüggésben, írja a Fővárosi Főügyészségre hivatkozva a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy ismeretlen tettesek ellen folyik az eljárás.

A lapnak Veres István, a reptérrel korábban szerződésben álló Zóna Taxi volt tulajdonosa elmondta, hogy ő a feljelentő. A férfi azt állította, hogy különböző személyektől olyan dokumentumokat kapott, amelyek szerint a repülőtéren a Zónát váltó Főtaxi a nyilvános pályázati tenderben foglaltakon túl külön szerződéseket kötött a Budapest Airporttal.

Veres szerint a BA utastájékoztatás és biztonsági szolgáltatások címén állítólag már több tízmillió forintot fizetett ki a Főtaxinak. A feljelentés szerint azonban a BA ezzel a más taxisok által okozott bevételkiesést kompenzálná a Főtaxinak.

A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben, az ügyészség nem közölt részleteket. Hardy Mihály, a BA szóvivője azt mondta, hogy nem tud hűtlen kezelésről és nyomozásról.