no

Zárolták V. Lászlóék egymilliárdos vagyonát

2012.12.19. 00:41 Módosítva: 2012.12.19. 07:02

Június óta összesen legalább egymilliárd-százhúszmillió forint elkövetési értékben zárolta a bíróság az éjszakai mulatóiról elhíresült, a június óta előzetes letartóztatásban lévő V. Lászlónak és a rendőrségi vesztegetési botrányban érintett egykori főtiszteknek a vagyonát – értesült a Magyar Nemzet.

A lap cikke szerint zár alá vételekről hozott intézkedések V. László mellett érintik H. Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni főosztály speciális bűncselekmények elleni osztálya volt vezetőjét, G. Imrét, a szervezett bűnözés elleni főosztály egykori vezetőjét, K. Tamást, a BRFK közrendvédelmi főosztályának korábbi első emberét és K. Attilát, a fővárosi rendőrség bűnügyi információs főosztálya azóta felmentett nyomozóját is.

A lap szerdai számában Fazekas Gézára, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjére hivatkozva azt írja, hogy az egyes érintettek esetében az összegeket a bíróság nem a zár alá vett vagyon értéke, hanem a vélelmezett bűncselekményekhez köthető elkövetési érték alapján állapította meg. „A terheltekhez köthető összegek között több gyanúsított vonatkozásában átfedések vannak, amelyek az együtt és külön-külön megvalósított bűncselekményeket vizsgálva határolhatók el” – idézi lap a szóvivőt.

A cikk felidézi: a rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre idén június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként. az éjszakai mulatóiról elhíresült vállalkozót és a volt főtiszteket bűnszervezetben elkövetett hivatali vesztegetéssel, illetve vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítja.