Stefánia
0 °C
3 °C

Életfogytigra ítélték a mozsgói orvvadászt

2012.12.20. 18:14
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék csütörtökön azt a mozsgói orvvadászt, aki a vád szerint egy természetkedvelőt megölt, egy vadászt pedig súlyosan megsebesített márciusban Magyarlukafa közelében. Az ítélet nem jogerős.

A Pécsi Törvényszék Kovács Attila vezette büntetőtanácsa a 37 éves férfit elsőfokú ítéletében aljas indokból elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás kísérlete miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Pap Márió legkorábban negyven év múlva kerülhet feltételesen szabadlábra. Az ügyész tényleges életfogytiglani büntetésért, a vádlott és védője enyhítésért nyújtott be fellebbezést.

A bűncselekmény március 16-án, Magyarlukafa közelében történt. A vádirat szerint a 44 éves természetjáró és a 23 éves vadász aznap délelőtt vadetetőket ment feltölteni a baranyai község közelében. Meglátták az orvvadászt, amint az éjjel általa elejtett két szarvas tetemét igyekezett feldarabolni.

Amikor a két férfi közel ért hozzá, a felelősségre vonástól tartó férfi pisztolyt rántott, a természetjárót hasba, a menekülni próbáló vadászt pedig hátba lőtte. A súlyosan sebesült vadásznak még volt annyi ereje, hogy elbújjon a közeli bozótosban.

Mivel az orvvadász nem találta meg az elmenekült férfit, visszament első áldozatához. A súlyosan sérült, földön fekvő férfi épp rendőr ismerősének mondta el mobiltelefonon, hogy mi történt, amikor a gyilkos kést rántott, és elvágta áldozata nyakát.

Az orvvadász ezután a kocsijával elhajtott a helyszínről. A természetjáró néhány percen belül a helyszínen meghalt, a vadászt mentőhelikopter szállította kórházba. A férfi életét a Pécsi Tudományegyetem traumatológiai klinikáján mentették meg. Pap Máriót a Zengő bevetési szolgálat fogta el Szulimán határában.

A rendőrség akkori tájékoztatása szerint a gyilkos a kihallgatásán azt mondta: bánja, amit tett, "de már nem lehet visszacsinálni". A tettére értelmes magyarázatot nem adott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport