Feljelentették az előállított tüntetőket

2012.12.20. 07:58

A szabálysértési hatóság gyülekezési joggal visszaélés szabálysértésének elkövetése miatt figyelmeztetésben részesítette a Lánchídtól szerda este a IV. kerületi rendőrkapitányságra előállított három fiatalembert – olvasható a police.hu-n.

A rendőrség szerint a meghallgatás alatt a három előállított, egy 17 éves budapesti, a 23 éves ófalui és a 25 éves debreceni tüntető, nem ismerte el a szabálysértés elkövetését.

Az előállítottak átvizsgálásakor a 17 éves fiatalembernél egy darab, a debreceni tüntetőnél két darab kést talált a rendőrség, ezeket lefoglalták.

Az előállított tüntetők csütörtök hajnali 1:55-kor hagyta el a rendőrkapitányság épületét, ellenük rendzavarás szabálysértésének elkövetése miatt feljelentést tesznek. Az épület előtt várakozó 150 fős tüntető csoport hősként fogadta őket.

Nagyon kitartóan tüntetnek a diákok

Bár a kormány engedményeket tett a tüntető diákoknak, szerdán sztrájkokkal, tiltakozó akciókkal, békés tüntetéssel és felvonulással tiltakoztak középiskolások és egyetemisták. A diákok szerint a kormány kiszámíthatatlan, és a felvételik előtt bizonytalanságban tartja a fiatalokat. A diákok rózsaszirmokat szórtak a Dunába a Margit hídról, de a bejelentett tüntetés végén 1500 diák tovább demonstrált és elfoglalta a Lánchidat. Összefoglaló a tüntetésről>>>