Péterfalvi nem foglalkozik a Kubatov-videóval

2012.12.20. 20:41

Az adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila egy nap alatt döntött a Bajnai Gordon vezette Haza és Haladás Egyesület (HaHa) beadványáról az újabb Kubatov-ügyben, és elutasította azt, írja a nol.hu. Ahogy megírtuk, egy elkötelezett fideszesként számon tartott videós hozta kellemetlen helyzetbe a Fideszt, amikor a hétvégén nyilvánosságra hozott egy eddig szigorúan titkosan kezelt, csak belső használatra készült filmet a 2009-es pécsi Páva Zsolt-kampányról.

A Péterfalvinak címzett beadvány személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogsérelemről szólt. Péterfalvi az elutasítást azzal indokolta, hogy korábban már volt egy átfogó, az adatvédelmi biztos által lefolytatott vizsgálat a pécsi esetről.

„Ezen átfogó vizsgálat kiterjedt a számítógépen tárolt adatbázisok ellenőrzésére, külön vizsgálva a párttal nem rokonszenvezők esetlegesen fellelhető adatait. A párt az adatvédelmi biztos kérésének eleget téve on-line hozzáférést biztosított adatbázisához. Jóri András adatvédelmi biztos leszögezte, hogy a vizsgálat során alkalmazott szúrópróbaszerű tesztek alkalmával nem talált arra utaló jelet, hogy létezne pártszimpátia alapú, a Fideszt elutasító választópolgárokról nyilvántartás” – írta Péterfalvi. Miután az új videofelvétel érdemben új tényt nem tartalmazott, ezért az ügyet nem vizsgálja, indokolt a nol.hu szerint.