Tiltakozó civilszervezetek működnek együtt az Együtt 2014-gyel

2012.12.20. 13:47

Átfogó oktatáspolitikai program elkészítésében működik együtt a Hálózat a Tanszabadságért, a Szülői Hálózat, valamint az Együtt 2014 Választói Mozgalom – jelentették be a felek a sajtótájékoztatójukon Budapesten. Ezzel az Együtt 2014 elfogadta a két szervezet oktatáspolitikai alapelveit, és vállalta, hogy azokról a programelemekről, amik a Hálózat a Tanszabadságért és Szülői Hálózat céljait érintik, egyeztetést folytat a szervezetek szakértőivel.

Ercse Krisztina, a Szülői Hálózat és Puskás Aurél, a Hálózat a Tanszabadságért nevű civil szervezetek képviseletében elmondták:, az Együtt 2014-gyel kötött együttműködési megállapodás nem kizárólagos, nem zárja ki más civil, szakmai, érdekvédelmi vagy politikai szervezetekkel kötött hasonló tartalmú és célú megállapodások létrejöttét.

„Az Együtt 2014 volt az első politikai erő, amely megkeresett minket, hogy szakmai hozzájárulásunkkal támogassuk egy átfogó oktatási program kidolgozását: a mai aláírás ennek a kölcsönös szándéknak a kinyilvánítása” – mondta el Ercse Krisztina és Puskás Aurél.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Együtt 2014 Választói Mozgalom várhatóan már a jövő év tavaszán a nyilvánosság elé tárja átfogó oktatáspolitikai programjának tervezetét.