Kis hírek a nagy hidegben

2012.12.23. 11:57

Nem csak az ónos eső esik, de hideg is van, így számos apró esemény történt az országban. Nem tudott például lábra állni az a 42 éves hajléktalan férfi, akihez vasárnap hajnalban riasztották a rendőröket Esztergomban. A bajba jutott embert kórházba szállították.

Az esztergomi buszvégállomás biztonsági őre hívta a rendőrség ügyeletét hajnalban. Elmondta, hogy éjszakára be kellene zárnia a várót, de egy hajléktalan személy bent van, és nem hajlandó onnan elmenni. A járőrök a helyszínre érkezve meghallgatták a 42 éves férfit, aki elmondta, azért nem megy el, mert nagyon fáj a lába, és nem tud felállni. Az egyenruhások mentőt hívtak a bajba jutott hajléktalanhoz, akik kórházba szállították.

Egy másik, ittas férfit is megmentettek meg a fagyhaláltól a rendőrök. Martfű egyik utcáján szombaton kora reggel észlelték a járőrök a magatehetetlen 36 éves helyi lakost. A férfihez haladéktalanul mentőt hívtak, akik a szolnoki Hetényi Géza kórházba szállították.

Egy átfagyott balatonfőkajári férfin is segítettek a rendőrök és a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai 22-én kora reggel. A 30 éves férfi a 8-as főúton bandukolt, amikor egy aggódó autós bejelentést tett a rendőrkapitányságra. A  rendőrség közleménye szerint a járőrök tudták, hogy nincs vesztegetni való idejük, az említett útszakasz ugyanis igen nagy forgalmú.

Az egyébként rokonaitól Főkajárra tartó férfi az igazoltatás alatt elmondta, hogy már nagyon fáradt és átfázott. A járőrök pont időben érkeztek, nem történt baleset, és a férfi sem hűlt ki, vagy fagyott meg. A férfit a Szeretetszolgálattal egyeztetve a veszprémi hajléktalanszállóra vitték, ahol felmelegedhetett és megpihenhetett.

Azonnal mentőt hívtak a várpalotai járőrök ahhoz a férfihoz is, akire szombatra virradó éjjel egy padon találtak rá. A magatehetetlen férfi már a kérdésekre sem tudott reagálni, ezért kórházba szállították. A kihűléstől a közlemény szerint talán csak a rendőrök szemfülessége és a mentősök gyors helyszínre érkezése mentette meg.

Dunaújvárosban, a Dózsa György úton lévő buszmegállóban intézkedtek a járőrök szombat este egy hajléktalan emberrel szemben. Az igazoltatása után a rendőrök a férfit a Krízis Központ munkatársainak segítségével a hajléktalanszállóra vitték, hogy megóvják az életét.

A hármas metró Népligeti kijáratánál a díszkövezeten alvó hajléktalan férfin is segítettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vasútbiztonsági Alosztályának járőrei szombaton. Tekintettel arra, hogy a mínusz három és fél fokos hidegben nagy volt a kihűlés veszélye a rendőrök mentőt hívtak és gondoskodtak a férfi kórházba szállításáról.

Nem csak az emberek jártak azonban jól. A rendőrség szerint kutyahideg volt, amikor szombat este egy gazdi nélküli ebről érkezett bejelentés a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. A kutyakölyök tulajdonosát nem sikerült felkutatni, de a négylábút nem hagyták a fagyos éjszakában, a kapitányság épületébe vitték. Miután az állat felmelegedett, a rendőrök felvették a kapcsolatot a gyepmesterrel és a menhely munkatársaival is, így a rendőrség közleménye szerint már egészen biztos, hogy a kiskutya a ma éjszakát is meleg helyen töltheti.

Persze a tél nem fenékig tejfel. Vasárnap délelőtt például felborult egy tűzoltóautó a 10-es úton A várkapu.info azt írja, hogy a helyszíni tájékoztatás szerint azért történhetett a baleset, mert a 10-es út nincs letisztítva, sózva, így csúszossá vált.

Nagytarcsa közelében is megcsúszott a havas M31-es autóúton egy személyautó vasárnap dél körül. A kocsi árokba borult, közölte az MTI-vel az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese, Kovács Viktória. A kocsiban egy anya utazott két gyerekével, az asszony könnyebben megsérült. Útzárat nem kellett elrendelni, ennek ellenére a Pest megye szinte egész területére jellemző síkosság miatt nem csak az M3-as autópálya, illetve az M0-ás környékén, hanem minden útszakaszon óvatosságra inti a járművezetőket a rendőrség, tette hozzá az ORFK ügyeletese.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport