Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Ritkábban járnak a BKV-hajók

2012.12.24. 13:32

Januárjától csökkentett menetrenddel közlekednek a BKV dunai hajói, hétvégén pedig egyáltalán nem fognak járni - derül ki a BKK közleményéből. A közlekedési központ szerint ősszel még sokan utaztak a hajókkal, a fagyos idő beköszönte óta azonban visszaestek az igények.

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hajójáratok jó időben a kellemes utazási körülményekkel és kilátással kompenzálják a lassabb haladást és vonzóak utasaink számára, azonban amint az időjárás rosszabbra fordul, a hajóközlekedés csak rövidebb menetidővel lehet versenyképes" - írja a BKK a közleményében.

A 2013 január 1. és március 14. közötti hideg időszakban munkanapokon csak a D11-es hajójárat közlekedik rövidebb üzemidőben, csúcsidőszakban óránként, csúcsidőszakon kívül kétóránként, a D12-es és D13-as viszonylatok nem közlekednek. A téli menetrendben hétvégenként a minimális utasforgalom miatt egyáltalán nem közlekedik hajójárat.

Alig fél éve, 2012. július 1-jén indultak be Budapesten a rendszeres, utasforgalmat is bonyolító hajójáratok. A D11, D12, D13-as jelzéssel ellátott járatok a BKK szerint sikert arattak az utasok körében, így két nappal a beindulás után sűrűbb követést vezettek be. A szervezet a közlemény szerint vizsgálja új, gyorsabb és modernebb hajók beszerzésének a lehetőségét, amikkel a jelenleginél gyorsabb utazást tudna biztosítani.