Részegeket mentettek meg a fagyhaláltól

2012.12.25. 13:25

Két magatehetetlen férfin segítettek a zalai rendőrök, egyikük már életveszélyes állapotban volt. A rendőrök hétfőn, a 7-es főút Sormás és Kiskanizsa közötti szakaszán találtak rá egy 43 éves letenyei férfira, aki az úttesten feküdt, és feltehetően ittassága miatt került életveszélyes helyzetbe. A rendőrök mentőt hívtak hozzá.

Nagykanizsán ugyancsak a járőrök találtak rá egy 45 éves helyi férfira, aki mozdulatlanul ült a Vécsey utcában a járdán. A férfin szemmel látható sérülések voltak, ittassága miatt azonban nem tudta elmondani, hogyan szerezte őket. A sérültet a mentők a nagykanizsai kórházba szállították.

Az elmúlt napokban Jász-Nagykun-Szolnok megyében három ittas embert mentettek meg a fagyhaláltól. Túrkevén hétfő délelőtt a járőrök vették észre azt a férfit, aki magatehetetlenül feküdt az egyik útkereszteződésnél. Az ittas helybelit a rendőrök hazaszállították - mondta Pásztorné Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Törökszentmiklóson hétfő délután egy magatehetetlen embert találtak a járdán fekve és átfázva. Az erősen ittas, 72 éves helybeli férfit a mentőszolgálat munkatársai a szolnoki Hetényi Géza Kórházba szállították.

Ugyanebben az időben egy szolnoki áruház parkolójában fekvő férfira bukkant egy arra járó ember. A rendőrök mentőt hívtak az átfagyott, 33 éves szolnoki hajléktalanhoz, így kórházba került.