Szerdától jön az eső

2012.12.25. 16:14

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg északon párás, ködös marad a levegő, kevés napsütés szerdán az Alföldön lehet. Továbbra is előfordulhat szitálás, éjjel ónos szitálás, majd szerdán a déli óráktól délnyugat, nyugat felől egyre többfelé ered el az eső.

Reggelig a délnyugati, déli szél a Dél-Dunántúlon erős lesz, majd szerdán északnyugatira fordul a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +5 fok között alakul, a szelesebb délnyugati tájakon lesz ennél enyhébb idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán az ország északi harmadán 2, 7, másutt 8, 13 fok között valószínű. A Kárpát-medencét szerda estig az említett ciklon egy hullámzó frontálzónája éri el, ezért változékony, de az ország nagyobb részén a sokévi átlagnál enyhébb időre számíthatunk.

A Kelet-európai-síkságon változatlanul anticiklon helyezkedik el, ezért arrafelé csendes, de fagyos, hideg az idő, a hőmérséklet még napközben is többfelé -10 fok alatt marad.

Kijevnél havazás, délen tavasz

A Brit-szigetek környéken többközéppontú ciklon örvénylik, amelynek előoldalán egyre enyhébb, gyakran nedves léghullámok haladnak a kontinens belsejébe. Emiatt általában sok a felhő, több helyen esik az eső, a hideg és az enyhébb levegő határán - hozzávetőleg az Osló-Kijev vonal körzetében - havazás, ónos eső is előfordul. A kora délutáni órákra Nyugat-, Délnyugat-Európában 10, 17, de helyenként 20 fokig is felmelegszik a levegő.  • Tippek
  • Hírek