Kabáttal takarták le a gépfegyverüket

2012.12.28. 12:33

Elfogtak a rendőrök két 33 éves férfit, akiknek gépkarabély volt az autójukban. Az eset Budapesten történt, a XXII. kerületi posta előtt még december 21-én.

Pohner István főtörzsőrmester beszámolója szerint múlt pénteken járőrtársával a Petőfi Sándor utcában felfigyeltek egy járó motorú kocsira, amelyben két sapkás férfi ült. Igazoltatták őket, és mivel gyanúsan viselkedtek, úgy döntöttek, átvizsgálják a járművet. Az utastérben egy kabáttal volt letakarva az AMD-65 típusú gépkarabély, és találtak 82 lőszert, símaszkot, gumikesztyűt, motoros kesztyűt és váltóruhákat is.

A két férfi nem tanúsított ellenállást. Mindketten büntetett előéletűek, hasonló bűncselekményeket követtek már el. Elszámoltatásuk során nem ismertek el bűncselekményt, és a fegyverre vonatkozóan is kitérő válaszokat adtak. A rendőrség egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítja őket, az ügy nyomozását a BRFK rablási osztálya vette át.

Szakértő vizsgálja, hogy a fegyverrel – amelyből kicsiszolták a sorszámot – követtek-e el korábban bűncselekményt. A két intézkedő járőr jutalmat kapott.