Erik, Alexandra
EUR 383,80 Ft
USD 366,82 Ft
9 °C
23 °C

Kabáttal takarták le a gépfegyverüket

2012.12.28. 12:33

Elfogtak a rendőrök két 33 éves férfit, akiknek gépkarabély volt az autójukban. Az eset Budapesten történt, a XXII. kerületi posta előtt még december 21-én.

Pohner István főtörzsőrmester beszámolója szerint múlt pénteken járőrtársával a Petőfi Sándor utcában felfigyeltek egy járó motorú kocsira, amelyben két sapkás férfi ült. Igazoltatták őket, és mivel gyanúsan viselkedtek, úgy döntöttek, átvizsgálják a járművet. Az utastérben egy kabáttal volt letakarva az AMD-65 típusú gépkarabély, és találtak 82 lőszert, símaszkot, gumikesztyűt, motoros kesztyűt és váltóruhákat is.

A két férfi nem tanúsított ellenállást. Mindketten büntetett előéletűek, hasonló bűncselekményeket követtek már el. Elszámoltatásuk során nem ismertek el bűncselekményt, és a fegyverre vonatkozóan is kitérő válaszokat adtak. A rendőrség egyelőre lőfegyverrel, lőszerrel visszaéléssel gyanúsítja őket, az ügy nyomozását a BRFK rablási osztálya vette át.

Szakértő vizsgálja, hogy a fegyverrel – amelyből kicsiszolták a sorszámot – követtek-e el korábban bűncselekményt. A két intézkedő járőr jutalmat kapott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek