Szarvas vágódott egy buszba

2013.01.03. 21:15

A Kapos Volán Zrt. egyik busza Nagybajom közelében egy szarvassal ütközött: az állat a szélvédőn át az utastérbe zuhant, ahol föl-le rohangált, amíg ki nem kiszabadult – írta meg a sonline.hu szemtanúk beszámolóira hivatkozva. Az utasok nem sérültek meg.

A Nagykanizsa-Kaposvár között közlekedő járat délután gázolta el a szarvast Böhönye és Nagybajom között. A szarvas az út melletti erdőből féktávolságon belül ugrott az autóbusz elé, majd az első szélvédőnek ütközött és a jármű utasterébe csapódott – közölte Eigner János, a busztársaság megbízott személyszállítási igazgatója. Az autóbuszvezető azonnal megállt, kinyitotta az ajtókat, a szarvas a hátsó ajtón keresztül kimenekült.

A járaton 10-15 ember utazott, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett – írja a lap. Az egyik szemtanú szerint az állat valóssággal berobbant a szélvédőn keresztül a buszba, majd rémülten rohangálni kezdett. Az utasok nagyon megijedtek, mert a szarvas csapkodott a fejével. Többen is kiabálták, hogy mindenki hajtsa le a fejét, nehogy baj történjen. A sofőr az utas szerint nagy lélekjelenléttel, gyorsan reagált.